dimarts, 4 de juny del 2013

ÚS DEL SOFRE A LA VIA PÚBLICA: NOTA INFORMATIVA

Indicacions de Salut Pública i Consum sobre la prohibició d’utilitzar sofre a la via pública

Des de la Regidoria de Salut Pública i Consum s’informa que el Reial Decret 3349/1983, pel qual s’aprova la reglamentació tècnico-sanitària per a la fabricació, comercialització i utilització de plaguicides, estableix que està prohibit utilitzar qualsevol  plaguicida en condicions o tècniques d’aplicació diferents de les autoritzades. El sofre, en concret, està únicament autoritzat com a fungicida i acaricida per a conreus i plantacions agrícoles i per tant, el seu ús queda restringit a aquest àmbit i per part d’agricultors i aplicadors professionals.

Indiquen que tradicionalment s’ha fet servir el sofre a zones comunitàries i via pública per evitar que els gossos orinin a les façanes de cases i edificis. No obstant, a més de què la seva utilitat no ha estat demostrada en aquestes situacions, el sofre és una substància perillosa per a persones i animals, i pot afectar a la salut quan es respira, s’ingereix o bé entra en contacte amb la pell; a més, és un sòlid inflamable (amb els problemes de seguretat que això pot comportar).

Així doncs, cap veí pot utilitzar el sofre (ni cap plaguicida) ni a la via pública ni en zones comunitàries. En aquests espais només es poden utilitzar plaguicides autoritzats i han de ser aplicats per personal especialitzat (empreses de control de plagues autoritzades).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.