divendres, 22 de juny del 2012

PLANTA CARA A LA CALOR!


Un any més, i coincidint amb l’arribada de l’estiu i les altes temperatures, l’Ajuntament de Ripollet, per mitjà de la Regidoria de Salut Pública, posa en marxa la campanya Planta
cara a la calor! 2012. Enguany, la campanya comptarà amb la col·laboració del grup Serhs i dels laboratoris Avéne, i es repartiran mostres de crema fotoprotectora i ampolles d’aigua entre la població de més risc (infants i gent gran), així com ventalls i informació per evitar els efectes de l’onada de calor i l’exposició solar inadequada. El muntatge i distribució del material anirà a càrrec del Centre Ocupacional ASPASUR, amb seu a Ripollet i destinat a l’atenció integral de persones amb discapacitat intel·lectual.



Amb l’objectiu de facilitar a la població els consells bàsics per gaudir de l’estiu amb més salut, el dia 19 de juny, pel matí, es va fer una intervenció comunitària al Mercat Municipal (Plaça Pere Quart, s/n). El taller va comptar amb la presència dels tècnics de la Regidoria de Salut Pública i de personal d’infermeria dels Centres d’Atenció Primària de Ripollet, i es va facilitar informació relacionada amb la revetlla de Sant Joan (llançament de petards i consum de coques), així com consells per combatre l’onada de calor i promoure una adequada fotoprotecció.

Consells per gaudir de l’estiu de forma saludable:

v     No et deshidratis!
Recordeu que temperatures molt extremes i l’excés de calor poden provocar deshidratació i esgotament, sobretot en persones malaltes, infants i gent gran.
·    Beu aigua i sucs de fruita sense esperar a tenir set
·    Evita sortir al carrer quan fa més calor i busca sempre l’ombra
·    Limita l’activitat física a les hores de màxima calor
·    Porta una gorra o barret i utilitza roba lleugera i que no sigui ajustada
·    Refresca l’ambient a casa: ventiladors, aire condicionat, tanca persianes, obre finestres a la nit…

v      Vigila amb el sol!
Recorda que el sol és una font de salut però cal prendre’l amb cura per gaudir dels beneficis
·    Utilitza un protector solar adequat al teu fototipus, 30 minuts abans d’exposar-te al sol; repeteix l’aplicació cada 2 hores i després de cada bany
·     Evita l’exposició directa al sol entre les 12 i les 16 h i estalvia-la als menors de 3 anys
·     Utilitza ulleres de sol amb filtre solar i barres labials fotoprotectores
·     Recorda que certs medicaments poden provocar reaccions a l’exposició solar; consulta amb el teu metge si prens algun fàrmac.

Us desitgem un bon estiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.