divendres, 20 d’abril del 2012

BUS ALÍCIA


 

El Bus Alícia és un projecte itinerant de l’Obra Social de CatalunyaCaixa en col·laboració amb la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), constituït per una unitat mòbil amb equipament didàctic dirigit a tots els públics. El seu objectiu és informar, educar i fer reflexionar de manera amena i participativa els ciutadans de tota edat i condició sobre una alimentació saludable, adequada a les seves necessitats i d’acord amb l’entorn.

El Bus Alícia disposa d’un espai expositiu d’uns 50 m², accessible també per a persones amb mobilitat reduïda. Integra un àmbit expositiu dotat de recursos audiovisuals i multimèdia on, de manera rigorosa, lúdica i interactiva, s’explica i s’interpel·la els visitants sobre la producció, transformació, hàbits de consum i funció nutricional dels aliments. Així mateix, el Bus Alícia és una aula de cuina perfectament equipada per divulgar pel territori les recerques i els projectes que, en matèria de ciència, salut i patrimoni agroalimentari, es desenvolupen als laboratoris de la Fundació Alícia.

El Bus Alícia visitarà Ripollet els dies 2, 3, 4 i 5 de maig de 2012 i estarà estacionat al Parc de Can Masachs (darrera de l’Ajuntament i davant de l’Hotel Ibis). El Bus restarà obert al públic en general perquè visiti lliurement l’àmbit expositiu, en horari de 10:30 a 14:00 i de 15:00 a 19:30 hores. I s’oferiran visites guiades a l’exposició per a una comprensió més profunda dels continguts. Tant la visita lliure com la guiada a la unitat mòbil són gratuïtes.

El Bus Alícia ofereix també una sèrie de tallers de 45-60 minuts de durada, adreçats a escolars, famílies, professionals de la restauració o persones amb restriccions alimentàries (celíacs, intoleràncies,...) . Aquests tallers de cuina tenen un preu simbòlic i són impartits per monitors especialitzats, nutricionistes, tecnòlegs d’aliments i cuiners experts vinculats directament a la Fundació Alícia.

Per a més informació o per a reservar hora per fer algun taller podeu contactar amb la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Ripollet (Tel. 93.504.60.07) o bé amb la Fundacó Alícia (Tel. 902 109 350)

Us hi esperem!!
·    Tallers escolars: destinats a fomentar bons hàbits alimentaris entre els més petits a partir de la cuina. (3 euros/nen)
·    Tallers familiars: s’hi ensenyen mitjans pràctics per poder elaborar menús equilibrats i apetitosos per a cada dia de la setmana. (5 euros/adult i 3 euros/nen)

Dissabte 5 de Maig a les 11.00h - Taller Familiar
·    Tallers de cuina per a persones amb restriccions alimentàries concretes: especialment dedicats a ells, les seves famílies, els qui els cuiden i el personal sanitari. (10 euros/persona)
·    Tallers temàtics de cuina, tradició i productes: varien segons el lloc i l’època de l’any, usant aliments de proximitat, de temporada i autòctons de cada regió. (10 euros/persona)

Dijous 3 de Maig a les 17.30h - Taller de Producte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.